Nieuws/Binnenland
1446460
Binnenland

Jordi: ’Uitblijven Cruijff ArenA met de dag pijnlijker’

AMSTERDAM - Jordi Cruijff baalt van het feit dat het stadion van Ajax nog steeds niet het Johan Cruijff ArenA heet. Dat vertelt hij in zijn laatste column in 2017 voor De Telegraaf.

„We hadden gehoopt dat, na de door burgemeester Eberhard van der Laan doorgedrukte intentieverklaring, de besprekingen snel zouden worden afgerond. Helaas is dat niet het geval. Dat voelt voor ons niet goed”, zo begint Cruijff.

Hij maakt van de mogelijkheid gebruik om een hardnekkig gerucht te ontkrachten: dat de familie geld zou willen verdienen aan de naam. „Ik weet niet wie zo’n verhaal de wereld in helpt, maar het klopt niet en is tamelijk gênant. Als het stadion ooit de Johan Cruijff ArenA zou heten, dan vinden we dat alleen maar heel mooi. Wel houden we een slag om de arm voor het geval er een sponsor aan de naam van mijn vader wordt gekoppeld. Alleen dan willen we inspraak hebben.”

Maar, zo zegt Cruijff, dat is niet aan de orde. „Het is zelfs nooit met ons besproken. Dat heeft ook geen zin, zolang de betrokken partijen er niet uit zijn. Nogmaals, dat laatste is gewoon jammer. Mijn vader is er niet meer en Van der Laan is er niet meer, daarom wordt het eigenlijk met de dag pijnlijker.”

Lees hier de hele column: ’Jammer van Cruijff ArenA’