Nieuws/Binnenland
1446510138
Binnenland

Verdachte in zaak Sumanta Bansi blijft zwijgen

Alkmaar - De ouders van de in 2019 verdwenen 22-jarige Sumanta Bansi zijn zeer aangeslagen over het feit dat maandag een pro-formazitting bij de rechtbank in Alkmaar geen nieuwe informatie over het lot van hun dochter heeft opgeleverd. De van moord op de zwangere studente verdachte Manodj B. (41) verscheen niet bij de zitting.

„Misschien tegen beter weten in hoopten de ouders dat Manodj eindelijk zou geen praten. Dat is niet gebeurd. Het enige wat bevestigd is, is dat het lichaam van Sumanta bij de grote zoekacties niet is gevonden”, zegt advocate Priya Soekhai, die de familie van Sumanta bijstaat. „De ouders vinden het onmenselijk van de verdachte en zijn familie dat zij door hun zwijgen nog steeds geen waardig afscheid van hun dochter kunnen nemen.”

’Jullie zijn ook moeders’

Moeder Sharmila Nanda deed maandag in De Telegraaf een indringende oproep aan de vrouw van Manodj B. en andere moeders uit zijn familie. De moeder van Sumanta stelt dat deze vrouwen betrokken waren bij een familieberaad, waarin besloten zou zijn dat de zwangere Sumanta om het leven moest worden gebracht om de familie-eer te redden. „Jullie zijn ook moeders en kunnen begrijpen wat mijn pijn is. Van moeder tot moeder smeek ik de waarheid te vertellen, zodat wij ons kind een waardig afscheid kunnen geven en kunnen beginnen met de verwerking van het verlies.”

De officier van justitie kondigde aan dat er door wordt gezocht naar het lichaam als er nieuwe aanwijzingen zijn. De zaak tegen Manodj B. wordt vervolgd met een vierde pro-formazitting op 11 oktober.