Nieuws/Binnenland
144725
Binnenland

Nog veel vragen over Amerikaanse tiener

Vermiste Maggie uit VS gevonden in Zwolle

Moeder Sabrina

Moeder Sabrina

Zwolle - UPDATE 21.23 uur - De vermiste Amerikaanse tiener Maggie is terecht. Het 16-jarige meisje is - bijna een maand nadat haar vliegtuig landde in ons land - in goede gezondheid aangetroffen in Zwolle.

Moeder Sabrina

Moeder Sabrina

Dat heeft de politie in Den Haag zaterdag laten weten. „Tips hebben geholpen in politieonderzoek”, tweet @POL_DenHaag. Daardoor werd duidelijk dat Maggie zaterdag de trein naar Zwolle had genomen. Waar ze daarvoor was, is nog de vraag.

De tiener werd in de buurt van het station in de Overijsselse stad aangetroffen. Het is niet bekend of ze toen gezelschap had.

Contact via Facebook

Maggie Lee komt uit de stad Clarksville in Tennessee. Ze was begin april alleen op het vliegtuig naar Nederland gestapt nadat ze via Facebook contact had gehad met iemand uit Den Haag. Wat ze in Zwolle deed, is onduidelijk. De politie wil nog niet zeggen of er aanhoudingen zijn verricht.

Het Amerikaanse meisje dat door haar vermissing nieuws werd in Nederland wordt naar Den Haag gebracht. De politie gaat haar daar zondag uitgebreid proberen te spreken en mogelijk wordt dan meer duidelijk.

’Chatten’

De wanhopige zoektocht van de moeder van Margaret Lee komt hiermee tot een eind. De Amerikaanse vloog deze week naar ons land om haar tienerkind te zoeken.

LEES OOK: „Ik hou van je en ben naar Nederland gekomen om je veilig mee terug te nemen”

„Ik wist dat ze met iemand uit Den Haag in Nederland aan het chatten was de laatste maanden”, vertelde Sabrina Lee aan De Telegraaf. „Maar ik heb werkelijk geen idee wie het is. De FBI onderzoekt momenteel haar laptop en haar mobiele telefoon om te kijken of daar meer aanwijzingen in te vinden zijn.”

Sabrina Lee (tweede van rechts) deelt samen met de politie flyers uit in Den Haag.

Sabrina Lee (tweede van rechts) deelt samen met de politie flyers uit in Den Haag.