Nieuws/Buitenland
1447312
Buitenland

Proces kasteelmoord over twee maanden verder

BRUGGE - De rechtszaak over de zogenoemde kasteelmoord in België gaat verder op 20 februari. De advocaten van de vier verdachten en andere betrokkenen kunnen dan hun pleidooien houden. Het Openbaar Ministerie doet zijn verhaal op 22 februari en komt dan mogelijk ook met de strafeisen.

Voor het vervolg van het proces is bijna twee weken uitgetrokken. De raadslieden zouden eigenlijk al in oktober pleiten, maar dat liep vertraging op door een uiteindelijk niet toegekend wrakingsverzoek.

In de zaak behandelt de rechtbank in Brugge de moord op de Vlaamse kasteelbewoner Stijn Saelens in het plaatsje Wingene in 2012. Hoofdverdachte André G. heeft bekend zijn kennis Pierre S. opdracht te hebben gegeven om zijn schoonzoon Saelens te doden.

Nederlandse verdachten

De twee andere verdachten zijn Nederlanders. Franciscus ’Roy’ L. uit Tilburg (40) zou zijn inmiddels overleden oom hebben bijgestaan, onder meer door het slachtoffer te begraven. De andere, Evert de C. uit Zeeland (53), heeft volgens het OM een bemiddelende rol gespeeld. De advocaten van de twee Nederlanders krijgen het woord op 28 februari en 1 maart.