Nieuws/Binnenland
1449472012
Binnenland

Brandweer voorkomt overslaan brand naar duinen

Strandtent in Rockanje volledig verwoest door brand

ROCKANJE - Door een grote brand in het Zuid-Hollandse Rockanje is vrijdag een strandtent aan de Swinsesdreef tot de grond toe afgebrand. De brandweer was nog uren bezig met nablussen en gaf kort voor 17.00 uur het sein brand meester.

De brand brak vrijdagochtend vroeg door nog onbekende oorzaak uit in de strandtent. Het pand was niet meer te redden, aldus de brandweer. „Je ziet de vlammen uit het pand slaan”, zei een woordvoerder.

Alles werd uit de kast gehaald om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar de duinen. Onder meer een drone werd ingezet om de warmste delen van de brand te ontdekken, zodat de brandweer kon zien waar extra inzet nodig was en het duingebied nat moest worden gehouden.

Aangezien de brand woedde in een natuurgebied, kostte het enige moeite om er bluswater bij te krijgen. Het water werd van een afstand naar de brand gebracht met speciale wagens en door grote slangen die verbonden zijn met tankwagens bij het vuur. „Die slangen zijn zo dik, daar kunnen geen auto’s overheen”, aldus een woordvoerder. De 1e Slag, een van de toegangswegen naar het badstrand van Rockanje, was daarom urenlang afgesloten.

Video: De brandweer vecht hard tegen de vlammen.