Nieuws/Binnenland
1452244919
Binnenland

Coronacrisis: zondag 23 augustus

LIVE | Demonstratie tegen coronaregels op Malieveld rustig verlopen

AMSTERDAM - Het aantal mensen dat wereldwijd besmet is geraakt met het coronavirus is de 23 miljoen gepasseerd. De pandemie heeft wereldwijd ten minste 804.000 mensen gedood, waarbij de Verenigde Staten de meeste doden met ruim 176.000 hebben geregistreerd, gevolgd door Brazilië met meer dan 114.000. In Nederland stierven 6200 mensen aan het virus. Bekijk het laatste nieuws in dit liveblog, dat wordt aangevuld.

Bijna duizend mensen hebben zondagmiddag op het Malieveld in Den Haag gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. Na afloop meldde de politie dat de betoging ordelijk en veilig is verlopen. Ze verrichtte geen aanhoudingen.

De betogers vinden dat de overheid met de maatregelen hun rechten schendt. De demonstratie begon om 14.00 uur en duurde een paar uur.

Er was veel politie ter plaatse, ook te paard. De demonstranten hadden Nederlandse vlaggen bij zich en scandeerden leuzen als „wij zijn Nederland.” Er was opgeroepen om vreedzaam te betogen en 1,5 meter afstand te houden, omdat de politie de demonstratie anders zou beëindigen.

Ook bij het Centraal Station en bij wegen naar het centrum van Den Haag was de politie zichtbaar aanwezig. In verband met de demonstratie werd een aantal trams en bussen omgeleid.

Eerdere demonstraties op onder meer het Malieveld leidden verschillende keren tot ongeregeldheden. Donderdag raakte een agent gewond bij een demonstratie in de buurt van het Binnenhof, waarbij meerdere arrestaties werden verrich

Ander nieuws:

Binnenland:

Buitenland:

Financieel-economisch:

Sport:

Entertainment:

Bekijk hier het liveblog van zaterdag 22 augustus.