Nieuws/Binnenland
1453177
Binnenland

Dronken student met nepwapen bijna zelf beschoten

Archieffoto ter illustratie.

Archieffoto ter illustratie.

UTRECHT - Een grap van een 21-jarige dronken student met een nepwapen is in Utrecht met een sisser afgelopen. Toen opgeroepen agenten hem op straat sommeerden zijn handen omhoog te doen, bewoog hij juist naar zijn broekband, waar hij zijn nepwapen had gestopt. Na nog een waarschuwing, drong de ernst pas tot hem door. Net op tijd, want de agenten stonden op het punt om te schieten en dat zou rechtmatig zijn geweest, waarschuwde het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag.

Archieffoto ter illustratie.

Archieffoto ter illustratie.

De student heeft een opmerkelijke ’straf’ gekregen: De verdachte moet een stuk schrijven waarin hij uitgebreid moet ingaan op de impact die het incident heeft op politiemensen. Als dat klaar is en de aanklager heeft het resultaat goedgekeurd, moet hij de tekst persoonlijk gaan aanbieden aan de betrokken agenten en daarbij zijn „welgemeende” excuses aanbieden, aldus het OM. Als dat is gebeurd, wordt de zaak geseponeerd.

De aanklager besloot tot deze aanpak, omdat de student beseft hoe stom hij is geweest en zich heeft uitgeput in excuses.