Nieuws/Binnenland
1453455100
Binnenland

Stremming in Maas voorbij na aanvaring vrachtschepen

BEESEL - De scheepvaart kan sinds donderdagochtend weer gebruikmaken van de Maas bij het Limburgse Beesel. Rijkswaterstaat heeft een patrouilleboot ingezet om de passerende schepen te begeleiden en te attenderen. Sinds woensdagavond was een deel van de rivier gestremd, nadat twee vrachtschepen op elkaar waren gevaren ter hoogte van het veer tussen Kessel en Beesel.

Sinds 08.00 uur is de waterweg weer volledig toegankelijk, zegt een woordvoerster. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. Het ging om een tanker, geladen met 360 ton zwavelzuur, en een vrachtschip met draadstaal die op elkaar botsten. Niemand raakte daarbij gewond. Rijkswaterstaat verwacht zeker nog tot in de middag bezig te zijn met het afhandelen van de aanvaring.

Het schip met zwavelzuur is weggesleept en de lading wordt overgepompt. Er is geen lekkage ontstaan. Het andere schip ligt nog op de plek van het incident en zit mogelijk vast aan de kabel van het veer. Duikers moeten onder water bekijken hoe de situatie precies is.

Mogelijk kan het schip losgetrokken worden en zelfstandig zijn weg vervolgen. Dat hangt mede af van de schade aan het vrachtschip, aldus Rijkswaterstaat. De veerpont is in afwachting van de bevindingen onder water uit de vaart gehaald.