Nieuws/Binnenland
1453697277
Binnenland

Coronaboetes voor illegale pokeraars in Ulvenhout

ULVENHOUT - Vijftien illegale pokeraars en de uitbater van een horecagelegenheid in Ulvenhout hebben dinsdagavond coronaboetes gekregen. Handhavers van de gemeente Breda schreven een bestuurlijke boete uit omdat de horecazaak open was, terwijl dat volgens de coronaregels nog niet mocht. De kaartspelers kregen een boete omdat ze met te veel mensen bij elkaar waren en geen 1,5 meter afstand hielden. Ook is er volgens de politie een boete uitgeschreven voor illegaal gokken.

Agenten zagen dinsdagavond drukte rondom het horecapand. Bij de politie waren eerder al klachten binnengekomen van mensen die fiches hoorden rollen en die meer dan eens zagen dat groepjes mensen via een poort aan de zijkant van het pand naar binnengingen.

Toen de politie en de handhavers binnenvielen, zaten ongeveer vijftien mensen aan een tafel te pokeren. Drie mensen sloegen op de vlucht, maar twee van hen werden alsnog gepakt. Een man die verdacht werd van witwassen omdat hij heel veel geld bij zich had, kon daar een plausibele verklaring voor geven, aldus de politie.