Nieuws/Binnenland
1453698446
Binnenland

Nieuwe verdachte aangehouden voor rellen op Coolsingel

ROTTERDAM - De politie heeft een 18-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het meedoen aan de rellen op de Coolsingel in Rotterdam. De verdachte werd op het Centraal Station van Rotterdam herkend door agenten. Op de avond van de onrust werden 49 mensen aangehouden en nadien zijn er nog zeven opgepakt.

De politie toonde deze week nieuwe beelden van verdachten. Sommige hebben zich gemeld en de politie zegt „behoorlijk wat tips” te hebben gekregen. Hoeveel precies is niet duidelijk.

Op 19 november braken rellen uit op en rond de Coolsingel na een demonstratie tegen het coronabeleid van het kabinet. Relschoppers beschadigden politiewagens, scooters en winkels. Vijf mensen raakten gewond door kogels. De Rijksrecherche onderzoekt of het gaat om politiekogels. Ook agenten liepen verwondingen op.

De rechtbank in Rotterdam veroordeelde vrijdag tijdens een supersnelrechtzitting een 28-jarige man uit Capelle aan den IJssel tot vier maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, voor het gooien van stenen richting een ME-bus. De officier van justitie had een celstraf van zes maanden, waarvan een maand voorwaardelijk geëist. De straf viel lager uit vanwege het schone strafblad van de verdachte.

Tijdens eerdere supersnelrechtzittingen werden vier relschoppers veroordeeld tot een celstraf van vijf maanden, waarvan twee voorwaardelijk.