Nieuws/Opmerkelijk

Politie verklapt arrestatieplan op social media

ANP

SYDNEY - De Australische politie heeft nogal een blunder begaan op social media. Ze gingen per ongeluk live op social media, waarbij het plan om een verdachte Noord-Koreaanse agent op te pakken, werd onthuld.

ANP

De man, woonachtig in Sydney, - omschreven door de autoriteiten als ’een loyale agent van Noord-Korea’ - werd zaterdag gearresteerd en aangeklaagd voor het proberen om raketonderdelen en technologie te verkopen op de zwarte markt, om zodoende geld in te zamelen voor Pyongyang, wat in strijd is met internationale sancties.

Maar de woensdag voor de arrestatie, werd het plan om hem te arresteren besproken door twee federale agenten. Ook de tijd van de arrestatie werd besproken. Dit werd voor een minuutje uitgezonden op Periscope en doorgelinkt naar Twitter. Dit meldt The West Australian.

Grote details

Volgens de krant werd er in het gesprek onder meer gesuggereerd dat de agenten niet los zouden gaan met hun wapens, want ’het gaat slechts om een half dozijn mensen en een forensische bestelwagen’. De tweet werd snel weggehaald, maar de Periscope-uitzending ging nog door en werd door veertig mensen bekeken. Dat er geen grote details zijn vrijgegeven, is meer geluk dan wijsheid, denkt de krant.

Volgens de federale politie werd het per ongeluk uitgezonden via Periscope, toen ze ’social media-apparatuur aan het testen waren’.

Lees meer over