Nieuws/Binnenland
1454994
Binnenland

Peter R. de Vries opent advocatenkantoor

AMSTERDDAM - Misdaadjournalist Peter R. de Vries gaat een advocatenkantoor runnen in Amsterdam. Hij doet dat samen met zijn zoon Royce de Vries en de advocaten Khalid Kasem en Yasemin Ay. De Vries wordt algemeen directeur van ’De Vries & Kasem’.

Dat maakt de misdaadjournalist en ondernemer woensdag bekend.

Het kantoor gaat zich toeleggen op internetcriminaliteit, mediarecht, straf-en civielrecht en ondernemingsrecht. „We gaan ons met name toeleggen op cybercrime-zaken, slachtoffers staan nu vaak in de kou. De politie doet bijna niks, internetbedrijven houden de deur dicht en beschermen eerder de dader dan dat zijn de slachtoffers steunen. Dat willen wij aanpakken”, aldus De Vries.

Slachtoffers van misdrijven trekken nog dagelijks aan de bel bij de misdaadjournalist. „Ik krijg een enorme hoeveelheid hulpverzoeken en noodkreten binnen van slachtoffers, nabestaanden en verdachten in andere zaken. In heel veel van die zaken in een advocaat noodzakelijk. Ik kan nu twee vliegen in een klap slaan en die hulpzoekende beter bedienen.”

De Vries ziet een adviserende rol voor zichzelf binnen het kantoor. „Ik ben zelf geen advocaat en doe dan ook geen procedures, maar op uitdrukkelijk verzoek van de cliënt kan ik wel meekijken, een second-opinieonderzoek geven en adviseren. Ik heb de afgelopen 40 jaar op dit terrein ongelofelijk veel ervaring opgebouwd die ik nu nuttig kan gebruiken.”