Nieuws/Buitenland
1455213390
Buitenland

Oekraïense amateurbokskampioen overlijdt na gevechten met Russen: ’Je bent mijn engel!’

Amateurbokskampioen en tweevoudig Oekraïense kampioen Oleg Prudky is omgekomen in de strijd tegen de Russen, aldus de Oekraïense boksbond maandag.

Hij overleed op 30-jarige leeftijd. ,,Met verdriet deel ik u mee dat de sportmeester van internationale allure, de kampioen van Oekraïne, Oleg Prudky, is gedood in gevecht met de Russische bezetters”, aldus de Oekraïense boksbond op zijn Instagram-pagina en brengt zijn condoleances aan de familie van de bokser.

De kampioen zat bij de speciale commando’s binnen de politie van Cherkasy en was een van de vier officieren die zondag sneuvelden, schrijft talkSPORT op basis van informatie van de politie. ,,Zij verdedigden Oekraïne, de dode politiehelden van de Cherkasy regio.”

Voordat hij besloot te vechten voor zijn land, bokste Prudky op amateur en semi-pro niveau. Hij deed mee aan meerdere Europese kampioenschappen. Hij werd tweevoudig amateurkampioen.

Hij laat zijn vrouw Mariana en twee dochters achter. Zijn vrouw schreef op Instagram: ,,Hoe vertel ik ze dat je hun nooit meer gaat zien”, en: ,,Jij bent mijn engel! Ik houd zoveel van jou.”