Nieuws/Binnenland
1455873604
Binnenland

Vermiste 15-jarige Celine teruggevonden in woning in Den Haag

De politie neemt Celine mee uit de woning van de verdachte.

De politie neemt Celine mee uit de woning van de verdachte.

DEN HAAG/BERGHEM - De 15-jarige Celine uit het Brabantse Berghem is rond middernacht aangetroffen in een woning in Den Haag.

De politie neemt Celine mee uit de woning van de verdachte.

De politie neemt Celine mee uit de woning van de verdachte.

Een Hagenaar van 31 is opgepakt voor haar vermissing. Volgens de politie heeft het meisje geen zichtbaar letsel. „De man die we in de woning aanhielden is vermoedelijk de man op de door ons bij het Amber Alert getoonde foto’s.”

Een buurman van het huis in het Zeeheldenkwartier waar het meisje werd gevonden zegt: „Ze vielen met tien agenten de woning binnen en riepen heel hard ’politie! politie’. Een kwartier later brachten ze de man naar buiten.”

Volgens de buurman is de politie de verdachte op het spoor gekomen door zijn telefoon te traceren, die in de buurt was geweest van de plek waar Celine werd vermist.

Eerder op woensdag werd een Amber Alert uitgegeven voor de vermissing van Celine. Volgens de politie was zij mogelijk in levensgevaar en in „zorgwekkend gezelschap.”

Ze zou vrijdag door een onbekende man vlakbij haar woning in Berghem zijn opgepikt en vervolgens zijn weggereden.

De politie kreeg na het uitgezonden Amber-Alert tientallen tips.

Chatcontact

Waar eerder de aandacht nog uitging naar aanwijzingen dat het meisje in Groningen verbleef en ook een kortstondig chatcontact tussen Celine en haar halfzus daar op maandag op gewezen zou hebben, kwam de politie nu dus uit in Den Haag. Dat strookt volgens haar familie niet met het verhaal dat Celine vertelde tijdens de chatsessie waarin ze aangaf ‘waarschijnlijk in Groningen te zitten’ en ‘dat ze buiten overal koeien zag’. De politie onderzoekt nu waar het meisje mogelijk allemaal is geweest.

In een eerste reactie laat de vader van Celine – de 39-jarige Falco uit Eindhoven weten enorm opgelucht te zijn: „Er is een last van onze schouders gevallen. De rillingen liepen over mijn lijf toen ik het goede nieuws hoorde. Iedere dag dat het langer duurt, ga je de moed en hoop op een goede afloop steeds meer verliezen. Hoe de vork ook precies in de steel zit, voor ons is het opvangen van Celine nu het allerbelangrijkste.”