Nieuws/Binnenland
1456983109
Binnenland

Bomvolle stadsparken gaan dicht, zonaanbidders krijgen coronaboete

Enorme drukte in Amsterdam.

Enorme drukte in Amsterdam.

AMSTERDAM - De politie heeft dinsdag meerdere bomvolle stadsparken in het hele land ontruimd en boetes uitgedeeld.

Enorme drukte in Amsterdam.

Enorme drukte in Amsterdam.

In Maastricht werden mensen die in het zonnetje zaten, op de bon geslingerd. Het Amsterdamse Vondelpark werd ook afgesloten voor nieuwe bezoekers. Een wandelingetje in het Kralingse Bos in Rotterdam werd ten zeerste afgeraden door de gemeente. Ook in Utrecht werd de mensen dringend aanbevolen te vertrekken.

Volgens een woordvoerster van de politie Limburg hebben meerdere mensen in Maastricht een boete gekregen „voor het niet-naleven van de coronaregels.” Dat kost 95 euro.

In het Spoorpark in Tilburg was het ronduit feest met veel luide meegebrachte muziek. Het werd niet ontruimd, maar de deuren gingen wel dicht. Mensen die al in het park waren kregen in sommige gevallen een boete.

Vondelpark dicht

De toegang tot het Vondelpark in Amsterdam werd eerder dinsdagmiddag opnieuw tijdelijk afgesloten omdat het ook daar te druk zou zijn. De gemeente vraagt mensen naar een rustigere plek te gaan, voldoende afstand te houden en dichtbij huis te genieten van het weer.

Het Vondelpark in Amsterdam is opnieuw afgesloten voor bezoekers.

Het Vondelpark in Amsterdam is opnieuw afgesloten voor bezoekers.

Het kabinet maant burgers om zoveel mogelijk ’binnen te blijven’: buiten de eigen woning geldt dat maximaal 2 personen in groepsverband ergens heen mogen gaan.

In het Bloesempark in Amsterdam staan de mensen zelfs in een enorme rij. Er mogen maximaal 150 mensen naar binnen en dan mag je een half uur wandelen.

Het Museumplein in Amsterdam, waar elke week ’koffiedrink’-demonstraties zijn, is in de loop van de middag ook helemaal volgestroomd met zonaanbidders.

Recordwarmte

Om 15:30 steeg de temperatuur in het Brabantse Woensdrecht naar 23,7 graden. Niet eerder was het zo warm in Nederland op 30 maart, meldt Weeronline. Het oude record stamt uit 1998 en werd behaald in het Limburgse Arcen. Elders in het land is het ook zeer zacht met 20-22 graden. Later in de week doet de temperatuur een stap terug en het wordt gevoelig kouder.

Tips of beelden? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952 of mail naar nieuwsdienst@telegraaf.nl.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo