Nieuws/Buitenland
1458379946
Buitenland

Poetin bezoekt militairen die gewond raakten in Oekraïne

Poetin droeg een doktersjas.

Poetin droeg een doktersjas.

MOSKOU - De Russische president Vladimir Poetin heeft voor het eerst publiekelijk militairen bezocht die in de strijd in Oekraïne gewond zijn geraakt. Hij is gefilmd in een ziekenhuis in Moskou waar hij met een gewonde militair spreekt. De Russische televisie vertoonde slechts een heel kort beeld van het bezoek dat het eerste zou zijn in drie maanden van oorlog met Oekraïne.

Poetin droeg een doktersjas.

Poetin droeg een doktersjas.

Poetin droeg een doktersjas en sprak met een gewonde over diens baby en zei dat die wel trots op zijn vader zal zijn. Eerder op de dag had een Kremlinwoordvoerder gezegd dat Poetin gewonden zou bezoeken, omdat hij geïnteresseerd is in het lot van de militairen die gewond raakten in "de speciale militaire operatie", zoals de oorlog tegen Oekraïne in het Kremlin wordt genoemd.

Het is niet bekend hoeveel Russen of hun Oost-Oekraïense bondgenoten gewond of gesneuveld zijn. Het Russische defensieministerie gaf voor het laatst in maart op dat er 1351 militairen waren omgekomen. Volgens Kiev zijn er in drie maanden oorlog al bijna 30.000 Russische militairen gesneuveld.