Nieuws/Buitenland
1459375
Buitenland

Honden afgemaakt nadat ze eigenaresse (22) aten

Bethany Lynn Stephens met een van haar honden.

Bethany Lynn Stephens met een van haar honden.

GOOCHLAND - Twee honden zijn afgemaakt nadat ze van hun 22-jarige eigenaresse hadden gegeten. Agenten van het Amerikaanse Goochland vonden Bethany Lynn Stephens bij een plas bloed terwijl een van de honden aan haar ribbenkast aan het knagen was.

Bethany Lynn Stephens met een van haar honden.

Bethany Lynn Stephens met een van haar honden.

Donderdagavond ontdekte de vader van Bethany haar in een verlaten gebied in Goochland, gelegen in de Amerikaanse staat Virginia. Hij schakelde direct de politie in.

Hond knaagt aan lichaam

Agenten die ter plekke kwamen, zagen hoe honden om het lichaam heen cirkelden. Een van de honden was aan het lijk aan het knagen. Toen de hond was weggejaagd, ontdekten ze meerdere hondenbeten op het lichaam.

Verslaggevers ter plaatse kregen van de politie foto’s te zien van het lichaam. Hiervoor hadden ze toestemming gekregen van de familie.

Kleren verscheurd

Op de foto’s was te zien dat de kleren van de vrouw waren verscheurd. De kleren waren verspreid over een groot gebied. De honden bleken bloed op hun vacht te hebben.

Volgens sheriff Jim Agnew blijkt uit de eerste medische onderzoeken dat een niet zo’n groot dier Stephens had gebeten. Haar schedel was niet gepenetreerd. Agnew impliceerde maandag wel op een persconferentie dat de honden de vermoedelijke oorzaak van haar dood waren, aldus de lokale zender NBC12.

Ongeluk

Het incident wordt door agenten behandeld als een ongeluk, aldus Agnew. Ze zeiden dat de honden steeds meer geïsoleerd waren en dat ze vaak alleen buiten werden gelaten. De honden werden niet vaak bezocht door Stephens. Zaterdag werden de honden afgemaakt, met toestemming van de familie.

Agnew benadrukte tijdens de persconferentie dat uit niets blijkt dat Bethany Lynn Stephens door geweld om het leven is gekomen. De politie besloot om deze informatie naar buiten te brengen omdat er veel geruchten waren over hoe de vrouw om het leven was gekomen. Ze hopen dat haar familie nu met rust wordt gelaten.