Nieuws/Binnenland
1459841
Binnenland

Vader overleden model ’ontzettend blij’

Lichaam Ivana vrijgegeven

AMSTERDAM - Geheel onverwacht is zojuist het lichaam van Ivana Smit vrijgegeven door de lokale politie in Maleisië. Het lichaam van het 18-jarige meisje wordt nu overgedragen aan een begrafenisondernemer in Kuala Lumpur.

Dat is zojuist bevestigd aan nabestaanden. Er is niet toegelicht waarom het lichaam specifiek nu kon worden vrijgegeven. Haar ouders proberen al weken het lichaam van hun dochter naar Nederland te krijgen.

Wanneer Ivana precies naar Nederland komt is nog niet duidelijk, maar de familie verwacht dat dit snel zal gebeuren. Vader Marcel: „De hoop is nu dat de repatriëring snel en zonder obstakels zal verlopen. We zijn ontzettend blij met dit nieuws.”

Advocaat Sébas Diekstra: „De prioriteit is nu de terugkomst van Ivana in Nederland. Daarna komt pas de vraag aan de orde op welke wijze de ouders nadere informatie rondom de toedracht van het overlijden van Ivana kunnen verkrijgen.”

Uiterst verdacht

Volgens de advocaat zijn de omstandigheden waaronder Ivana is overleden „uiterst verdacht” en is de exacte toedracht van het overlijden onduidelijk.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat het ook blij is met de doorbraak. „Het is fijn voor de familie dat ze Ivana kunnen terughalen. De ambassade doet er alles aan om de repatriëring snel te laten verlopen”, aldus het ministerie.