Nieuws/Buitenland
1460485536
Buitenland

Uit baarmoeder ’gestolen’ baby alsnog overleden

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Oak Lawn - De Amerikaanse baby die op 23 april uit de baarmoeder van zijn vermoorde moeder werd gesneden, is nu toch overleden. Het jongetje raakte zwaargewond en lag sinds de gruwelijke aanval op zijn moeder in kritieke toestand in het ziekenhuis. Yovanny Jadiel, zoals de baby werd genoemd, is vrijdag in een ziekenhuis in Oak Lawn overleden aan ernstig hersenletsel.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

De 19-jarige Marlen Ochoa-Lopez had in april een advertentie op Facebook gezet omdat ze op zoek was naar een kinderwagen en babykleertjes. Een vrouw lokte haar naar haar huis met het aanbod van gratis kleertjes en sloeg daar toe, stelt de politie in Chicago.

De 46-jarige verdachte wilde vermoedelijk weer een kind grootbrengen nadat twee jaar geleden haar volwassen zoon door natuurlijke oorzaak was overleden. De vrouw is aangehouden, net als haar vriend en dochter.

Niet haar baby

De hoogzwangere vrouw verdween drie weken geleden nadat ze van school was vertrokken. De verdachte vrouw, nu bekend als Clarisa Figueroa, belde uren later met het alarmnummer met het verhaal dat ze thuis was bevallen van een baby en dat haar pasgeboren kindje niet ademde.

Een dna-test wees echter uit dat het kindje niet van Clarisa was, maar van Marlen.

De drie verdachten, Clarisa (links), haar dochter Desiree en haar vriend.

De drie verdachten, Clarisa (links), haar dochter Desiree en haar vriend.