Nieuws/Binnenland
1461398
Binnenland

Oproep: ’Burgemeester verbied demo Schilderswijk’

DEN HAAG - Actievoerders kondigen aan vanavond in de Schilderswijk te gaan demonstreren tegen politiegeweld. Aanleiding is de uitspraak tegen twee agenten die worden verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de Arubaan, in juni 2015.

De rechtbank in Den Haag doet donderdagmiddag uitspraak. Ongeacht de uitkomst willen de organisatoren de demo door laten gaan. „Zelfs al krijgen de agenten straf, dit verandert niks aan het geweld en racisme van de politie”, schrijft ’Stop politiegeweld’ op Facebook. De linkse beweging AFA laat weten ook aanwezig te zijn.

De lokale fractie Groep de Mos roep burgemeester Krikke van Den Haag op om de demonstratie, die niet zou zijn aangemeld, te verbieden. „deze wijk in eindelijk aan het opkrabbelen na de heftige rellen die daar naar aanleiding van eerdere demonstraties zijn geweest. Opbouwwerkers en vele anderen hebben keihard geknokt om de wijk weer in de lift omhoog te krijgen”, zegt fractievoorzitter Richard de Mos. „Nieuwe mogelijke ongeregeldheden doen dat harde werken in rook opgaan. Niet goed! Noch voor de bewoners en ondernemers, noch voor het imago van de stad Den Haag.”