Nieuws/Buitenland
1462278528
Buitenland

Britse BBC-medewerkster omgekomen in hotel Nairobi

Kate Mitchell.

Kate Mitchell.

NAIROBI - Een Britse vrouw die in Kenia voor de BBC werkte is dood gevonden in een hotel. De politie van Nairobi gaat er van uit dat ze is vermoord. De man die als verdachte geldt sprong uit het raam voordat bewakers bij hem konden komen.

Kate Mitchell.

Kate Mitchell.

De vrouw, Kate Mitchell, werkte voor Media Action, de internationale liefdadigheidstak van de BBC. Ze werd vrijdag in haar hotelkamer in de hoofdstad van Kenia gevonden. De politie is een moordonderzoek gestart, meldt Daily Mail. De verdachte sprong vanaf de achtste etage snel door het raam toen lokale bewakers ter plaatse gingen. Hij overleed.

Mitchell wist vlak voor haar dood een noodknop in te drukken op haar kamer. „We onderzoeken de verdere omstandigheden, maar zoals het er nu naar uitziet sprong de man het raam uit nadat hij haar eerst vermoorde”, zegt een politiebron in Nairobi tegen persbureau AFP. Het motief van de man is nog onduidelijk.

Mitchell werkte veertien jaar voor de BBC, ook in andere Afrikaanse landen, meldt de omroep in een verklaring. „We zijn allemaal geschokt en met afschuw vervuld door dit vreselijke nieuws”, aldus ceo Caroline Nursey.