Nieuws/Binnenland
146250247
Binnenland

Man in gestolen auto gelanceerd bij wilde achtervolging Alkmaar

ALKMAAR - Een 41-jarige man uit Alkmaar is bij een achtervolging door een aantal politieauto’s in zijn woonplaats met een gestolen auto over de kop geslagen. Hierna wist hij toch nog even uit de handen van de politie te blijven. Hij kroop uit de auto en verstopte zich in de buurt.

Een woordvoerder van de politie vertelt dat de auto in de nacht van zaterdag op zondag werd gesignaleerd in de Glazeniersstraat. Toen agenten de man wilden aanhouden ging hij er op zeer hoge snelheid vandoor. Een korte, maar wilde achtervolging volgde. Op de kruising Muiderwaard met de Schinkelwaard verloor de bestuurder de macht over het stuur, vloog hij uit de bocht en werd de auto gelanceerd. De auto kwam tot stilstand in een schuur.

Na de crash deed de man nog een poging om te ontkomen aan de agenten, maar een hondengeleider en zijn diensthond Milow konden hem in de kraag vatten. De man werd aangehouden en met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over de ernst van zijn verwondingen is niets bekend.