Nieuws/Binnenland
1462762889
Binnenland

Agenten op de stoep bij illegaal feestje Naaldwijk: 40 aanhoudingen

NAALDWIJK - De politie heeft vannacht een einde gemaakt aan een feestje in een buitengebied bij Naaldwijk. Tal van agenten met politiehonden kwamen op locatie aan de Opstalweg. Op beelden is te zien hoe jonge feestgangers geboeid worden afgevoerd. Alle aanwezige feestgangers, pakweg veertig mensen, zijn aangehouden omdat ze niet wilden vertrekken, zegt een politiewoordvoerster.

Een 25-jarige man uit ’s Gravenzande raakte gewond toen hij 2,5 meter naar beneden viel bij een poging zich te verstoppen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.

Meerdere eenheden rukten naar het bedrijventerrein uit nadat er het vermoeden bestond dat daar een feest gaande was. De politie hoorde ergens flink wat geluid vandaan komen tijdens een surveillancerondje. Bij het zien van de agenten waarschuwde de 62-jarige bewoner de aanwezigen, die in een tuinhuis vluchtten en weigerden de deuren te openen.

Volgens een persfotograaf ging het om zo’n 40 feestgangers die de agenten niet bepaald verwelkomden. Hij spreekt van ’hardhandige aanhoudingen’. Zo is op beelden te zien hoe enkele jonge vrouwen met handboeien om worden meegenomen door agenten.

Deur opengebroken

Agenten forceerden de deur van het huisje toen geweigerd werd die open te maken. Volgens de politie wilden de feestvierders niet luisteren en zijn ze daarop aangehouden. „Het gaat om mensen in de leeftijd van 19 tot en met 29 jaar”, aldus de politie.

De bewoner wordt binnenkort door de politie verhoord. De gemeente bekijkt welke maatregelen tegen hem kunnen worden genomen, bijvoorbeeld in de vorm van een bestuurlijke boete.

Nieuwstips of beelden? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952 of mail naar nieuwsdienst@telegraaf.nl.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo