Nieuws/Buitenland
146302071
Buitenland

Inmiddels ten minste 4400 Duitse coronadoden

Screenshot van een Duitse corona-app.

Screenshot van een Duitse corona-app.

BERLIJN - In Duitsland is het dodental door het coronavirus opgelopen tot ten minste 4400. Volgens het persbureau dpa, dat de gegevens uit alle deelstaten dagelijks verzamelt en in de loop van de middag publiceert, is het aantal bevestigde infecties nu bijna 142.000.

Screenshot van een Duitse corona-app.

Screenshot van een Duitse corona-app.

Het Robert Koch-Institut, het Duitse RIVM, meldde een lichte stijging van het reproductiegetal van 0,7 tot 0,8. Dat cijfer geeft aan hoeveel anderen gemiddeld worden aangestoken door iemand die het virus heeft opgelopen. Bij een waarde van 0,8 besmetten tien personen slechts acht anderen, waardoor de epidemie langzaam verdwijnt.

Het RKI schat dat inmiddels 88.000 Duitsers de infectie hebben doorstaan, maar tekende daarbij aan dat er waarschijnlijk een flink aantal niet geregistreerde gevallen zijn of zijn geweest.

Mondkapjes verplicht

In de oostelijke stad Dresden worden 200.000 mondkapjes uitgedeeld, omdat die in de deelstaat Saksen verplicht zijn voor iedereen die met het openbaar vervoer gaat of een winkel in wil. Veel Duitse winkels mogen vanaf maandag weer open, net als bijvoorbeeld dierentuinen.

Scholen worden geleidelijk weer opengesteld, maar onder strenge voorwaarden dat alle regels worden nageleefd. Op universiteiten gaan laboratoria en bibliotheken weer open. Mensen moeten nog wel minimaal 1,5 meter afstand houden van elkaar, ook in winkels, het openbaar vervoer of op school.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd