Nieuws/Buitenland
146400
Buitenland

Indiase bruiden krijgen knuppel cadeau

NEW DELHI - Honderden Indiase bruiden krijgen van een minister als huwelijksgeschenk een knuppel cadeau. Het idee is dat ze die in geval van nood kunnen gebruiken tegen agressieve of dronken echtgenoten. Dit zei minister Gopal Bhargava voor plattelandsontwikkeling in de centraal Indiase deelstaat Madhya Pradesh.

Bhargava gaf afgelopen weekend in totaal zo’n zevenhonderd houten knuppels met een lengte van 30 centimeter aan arme bruiden weg tijdens een massaal bruiloftsfeest in de plaats Grahakota. „De knuppels hebben een dubbel voordeel”, legde Bhargava uit. „Ze kunnen ze gebruiken bij het wassen van kleren, maar als hun mannen niet luisteren of gewelddadig worden zijn ze ook bruikbaar als zelfverdedigingswapen.”

De minister plaatste foto’s van de bruiden met knuppels op zijn Facebookpagina en kondigde aan dat hij in totaal 10.000 houten knuppels had besteld. Na een maand moet het effect van de gift door een enquête worden vastgesteld. Bij succes wil men het initiatief naar andere regio’s uitbreiden.