Nieuws/Opmerkelijk

’Roltrapglijder’: pijn en spijt

Still video James Gower

LONDEN - Inmiddels hebben miljoenen mensen kunnen aanschouwen hoe een dronken dartsupporter op een - op het oog - vrij pijnlijke wijze naar beneden glijdt van een roltrap in een Londense metro. Freddie Andrews ’heeft toch wel spijt’ van zijn domme actie.

Still video James Gower

Op een video - die viral ging op sociale media - is te zien dat hij (volledig in voetbaloutfit) naar beneden glijdt op de rand van de roltrap en gestopt wordt door een bordje met ’ga aub aan de rechterkant staan’ erop en over de reling vliegt.

Verrassend genoeg deed het ook behoorlijk pijn bij Andrews. Sterker nog, hij vertelt aan The Standard dat hij zich nauwelijks kon bewegen toen hij de dag erna op moest staan. De beslissing om het risico te nemen om nooit meer kinderen te krijgen nam hij na tien bier die hij dronk bij het WK darts in Alexandra Palace.

Zwaartekracht

„De roltrap was vrij en ik dacht: ’waarom niet?’”, zegt hij. Hij had dan ook niet verwacht dat hij zo snel naar beneden zou glijden. Maar toen hij eenmaal ging, was hij overgeleverd aan de zwaartekracht. „Ja, ik heb er spijt van.”

Zijn familie noemt hem dan ook een ’idioot’ dat hij dit ondernam. „Maar nu het zo viral gaat vinden ze het wel grappig.” Zijn maat James Gower filmde het tafereel, met alle gevolgen vandien.

Lees meer over