Nieuws/Buitenland
1469741011
Buitenland

FBI: resten op plek ontploffing Nashville van 63-jarige verdachte

NASHVILLE - De menselijke resten die gevonden zijn op de plek waar vrijdag in de Amerikaanse stad Nashville een camper ontplofte, komen overeen met DNA-materiaal dat door onderzoekers meegenomen is uit de woning van de 63-jarige verdachte Anthony Q. Warner. „We zijn tot de conclusie gekomen dat Warner de bommenwerper is. Hij was aanwezig toen de bom afging en kwam toen om”, aldus advocaat Don Cochran.

Een FBI-agent wilde nog niet vooruitlopen over het mogelijke (terreur)motief van Warner. Amerikaanse media melden dat hij tegen de komst van 5G zou zijn en andere complotten aanhing. „Het onderzoek zit nog in de beginfase. Het is nog te vroeg om daar iets zinnigs over te zeggen.”

De explosie vrijdagochtend, die door de pleger van te voren werd aangekondigd, heeft grote schade veroorzaakt in het centrum van de stad. Het gaat waarschijnlijk om een zelfmoordactie. Zeker drie mensen raakten gewond en zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Burgemeester John Cooper heeft de noodtoestand uitgeroepen. Die blijft zeker tot en met zondag van kracht. In het getroffen gebied is een avondklok ingesteld.

De autoriteiten in de Amerikaanse staat Tennessee hebben president Donald Trump om hulp gevraagd. „De huidige situatie is zo ernstig dat een effectieve aanpak de mogelijkheden van de staat te boven gaat”, schrijft de gouverneur van de staat, de Republikein Bill Lee, in een brief aan Trump.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop