Nieuws/Binnenland
1471244
Binnenland

Zeven aanhoudingen wegens vechtpartij azc

OVERLOON - De politie heeft zeven bewoners van het asielzoekerscentrum in Overloon (Brabant) aangehouden. Ze waren betrokken bij een grote vechtpartij, zaterdagavond op het terrein van het azc.

Een van hen raakte gewond. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht om daar te worden behandeld. Daar is hij vervolgens aangehouden. Anderen liepen lichte verwondingen op, zoals blauwe plekken, schrammen en schaafwonden. Op het azc-terrein werden nog zes verdachten aangehouden.

De arrestanten zijn allemaal meegenomen naar het politiebureau. Ze variëren in leeftijd van zestien tot achttien jaar oud. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De melding van de vechtpartij kwam binnen rond 20.15 uur, waarna de politie massaal uitrukte. Zo'n dertig jongens gingen elkaar te lijf en het ging er wild aan toe: ze vochten met knuppels en steekwapens. Rond 21.00 uur was het weer rustig.

De politie onderzoekt nog wat de aanleiding was voor de vechtpartij. Ze heeft getuigen gehoord en camerabeelden gekeken.