Nieuws/Buitenland
1472495706
Buitenland

Technisch probleem met vliegtuig Kamala Harris

WASHINGTON - Het vliegtuig van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris moest zondag kort na het opstijgen weer landen vanwege een technisch probleem. Het vliegtuig was op weg naar Guatemala voor Harris’ eerste internationale reis.

„Ik ben in orde. Ik ben in orde”, vertelde Harris aan verslaggevers, terwijl ze een duim omhoog stak nadat ze het vliegtuig had verlaten toen het terugkeerde naar Joint Base Andrews in de buitenwijken van Washington. „We hebben allemaal gebeden, maar het gaat goed.”

De vicepresident stapte over op een ander vliegtuig, en ze arriveerde zondagavond veilig in Guatemala. Haar woordvoerster Symone Sanders zei dat er geen grote vertragingen in haar reisschema werden verwacht.

De bemanning „merkte op dat het landingsgestel niet naar behoren opklapte, wat tot verdere mechanische problemen zou kunnen leiden. Hoewel er geen direct veiligheidsprobleem was, keerden ze uit voorzorg terug naar Joint Base Andrews”, zei de woordvoerster.

Een journalist aan boord hoorde „een ongewoon geluid” van het landingsgestel toen het vliegtuig, ook wel bekend als Air Force Two, opsteeg, maar zei dat de landing „volledig normaal” was.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop