Nieuws/Buitenland
1472692665
Buitenland

Stem van moeder moet tiener uit jungle lokken

KUALA LUMPUR - De Maleisische autoriteiten proberen een vermiste tiener uit de jungle te lokken met de stem van haar moeder. „We hebben de opname afgespeeld met geluidsversterkers toen we vanochtend op pad gingen”, zei de politiechef van de staat Negeri Sembilan tegen verslaggevers.

De 15-jarige Nora Quoirin uit Londen verdween zondag uit een resort bij het regenwoud. Ze vierde daar vakantie met haar familie. Die houdt rekening met een ontvoering. De politie beschouwt de tiener vooralsnog als een vermiste persoon en vermoedt dat ze nog in de buurt is.

Het zoekteam hoopt dat het kwetsbare meisje, dat een leerstoornis heeft, reageert op het stemgeluid van bekenden. Op de geluidsopname die nu is gebruikt, wordt ze geroepen door haar moeder. De politiechef zegt dat ook stemmen van andere gezinsleden zijn opgenomen.

De zoektocht is inmiddels de vijfde dag ingegaan. Zo’n 267 mensen, duikers, drones en speurhonden zoeken naar het meisje. Ook wordt een helikopter ingezet met gespecialiseerde apparatuur.