Nieuws/Buitenland

Belgische politie betreurt dit beeld

Onderzoek naar agenten die kerstinkopen doen in uniform

Twitter

BRUSSEL - Een foto met daarop twee politieagenten in uniform die kerstaankopen doen in Brussel, gaat momenteel rond op sociale media. Politiezone Brussel-Elsene is begonnen met een onderzoek. „Deze foto is uitdagend, en we moeten alles doen om duidelijkheid over deze situatie te scheppen”, aldus de woordvoerder van de politiezone.

Twitter

De foto zou zijn gemaakt in het Brusselse winkelcentrum Docks, aldus De Standaard. „Wij betreuren dit beeld, aangezien politieagenten in uniform zich niet op dergelijke wijze mogen gedragen, zeker aangezien we ons nog altijd op terreurniveau 3 bevinden. Dan is het ongepast om rond te wandelen met je boodschappen in de publieke ruimte. Maar we willen eerst precies weten hoe de vork in de steel zit, of de foto recent is of niet, en of de agenten nog aan het werk waren.”

Al eerder dook in België een vergelijkbare foto op die voor veel ophef zorgde. Eind 2015 werd een militair gefotografeerd met een zakje van een parfumwinkel terwijl hij patrouilleerde in het centrum van Brussel. Deze man werd het onderwerp van een tuchtonderzoek.

Twitter

Lees meer over