Nieuws
1473933415
Nieuws

’Tob Cohen wordt maandag begraven in Nairobi’

NAIROBI - De in Kenia om het leven gebrachte Nederlander Tob Cohen wordt maandag begraven op een joodse begraafplaats in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. De Keniaanse kranten Daily Nation en The Star melden dat advocaten van de zus en van de weduwe van Cohen het daarover eens zijn geworden.

Op de begrafenis zijn alleen familieleden van Cohen welkom. Dat Sarah Wairimu, de weduwe van Cohen, aanwezig zal zijn, staat nog niet vast. De rechtbank moet daarvoor toestemming geven.

Ze zal in elk geval niet aanwezig zijn bij het voorlezen van het testament, zegt haar advocaat volgens Citizen TV. Wairimu meent dat het testament niet rechtmatig is en eerst moet worden goedgekeurd door het hooggerechtshof. In de wilsbeschikking zou staan dat Cohen zijn villa in Nairobi van omgerekend 3,5 miljoen euro nalaat aan zijn zus Gabrie van Straten.

Wairimu zit vast op verdenking van moord op haar Nederlandse echtgenoot. Cohen lag in een vechtscheiding met Wairimu. Hij verdween op 19 of 20 juli. Volgens Wairimu zou hij psychische hulp zijn gaan zoeken in het buitenland. De politie vertrouwde dit niet en pakte de vrouw eind vorig maand op.

Het lichaam van Cohen is afgelopen vrijdag in een afgedekte oude watertank achter het huis van het paar gevonden. Dat was op aanwijzingen van een andere hoofdverdachte, mogelijk een minnaar van Wairimu.