Nieuws/Buitenland
1474755052
Buitenland

Biden maandag naar Houston voor ontmoeting familie Floyd

HOUSTON - De Democratische presidentskandidaat Joe Biden zal maandag naar Houston reizen voor een ontmoeting met de familie van George Floyd, de zwarte Amerikaan die ruim twee weken geleden in Minneapolis door toedoen van een politieagent om het leven kwam. Zijn dood leidde tot wereldwijde protesten tegen politiegeweld en racisme.

Biden zal zijn condoleances aanbieden aan de familie van Floyd, zeggen twee hoge medewerkers van de voormalige vicepresident. Ook zal hij een videoboodschap opnemen voor de begrafenisdienst dinsdag in de Texaanse metropool, waar Floyd opgroeide. Biden zelf zal de dienst niet bijwonen.

Biden had volgens de advocaat van de familie van Floyd vorige week toestemming gevraagd en gekregen om de begrafenis bij te wonen. Hij had nog niet bevestigd al dan niet aanwezig te zijn.

Corona-campagne

De reis naar Texas komt op het moment dat Bidens medewerkers druk bezig zijn met het veilig voeren van zijn verkiezingscampagne tijdens de corona-epidemie. Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft Biden zijn huis in de staat Delaware maar een paar keer verlaten en reisde hij niet verder dan de nabijgelegen stad Philadelphia.