Nieuws/Buitenland
1476100
Buitenland

Auteur zelfhulpboeken door het lint tijdens kerst

Veganistische chef-kok vermoordt gezin

Phoenix - Een Amerikaanse chef-kok van een veganistisch restaurant wordt ervan verdacht zijn ex-vrouw en zijn twee kinderen om het leven te hebben gebracht op eerste kerstdag.

De ex-vrouw (38)van de 45-jarige Anthony Milan Ross werd dood aangetroffen bij een appartementencomplex in Phoenix. De man had zich in haar huis verschanst met hun dochtertje van 10 maanden en hun 11-jarige zoontje. Ook die werden door Ross om het leven gebracht. Na urenlange onderhandelingen kon de politie de man uiteindelijk in de woning arresteren.

De zus van de Amerikaan kreeg maandagmiddag een berichtje waarin Ross schreef dat hij zijn ex en hun kinderen had gedood. „Met een pistool”, voegde hij daar even later aan toe.

Slechts een paar uur voor zijn daad plaatste hij nog een video op Facebook waarin te zien is hoe hij en zijn zoontje kerstliedjes aan het zingen zijn.

Ross werkte naast zijn baan als kok ook als motivatiespreker, waarin hij vertelde over zijn veganistische levenswijze. Met zijn dieet viel hij de laatste jaren ruim 300 kilo af. Daarover schreef de Amerikaan ook enkele zelfhulpboeken.

Ross zou al lang labiel zijn geweest. Wat het motief was voor de moord op zijn gezin, is vooralsnog volstrekt onduidelijk.