Nieuws/Binnenland
1476924912
Binnenland

In Suriname gestrande reizigers op weg naar Amsterdam

PARAMARIBO - De vlucht van Paramaribo naar Amsterdam die vrijdagavond wegens een technisch probleem niet door kon gaan, is zondagmiddag rond 18.00 uur Surinaamse tijd alsnog vertrokken. Luchtvaartmaatschappij TUI heeft een ander toestel gestuurd dat rond 14.30 uur lokale tijd aankwam op de Johan Adolf Pengel Luchthaven.

De passagiers, voor een groot deel Nederlanders, waren sinds zaterdagmorgen ondergebracht in twee hotels in Paramaribo. Zij mochten de hotels niet verlaten van de Surinaamse autoriteiten. Deze quarantaine was nodig omdat de groep samen met reizigers uit buurland Guyana in een ruimte is geweest.

Het toestel vliegt eerst naar Aruba om daar gestrande mensen mee terug te nemen naar Nederland. Ook enkele vakantiegangers die op Aruba wonen en in Suriname gestrand waren, behoren tot de passagiers.

De reizigers die naar Nederland terugkeren, hebben 900 euro voor deze vlucht betaald. De reis valt onder een speciale regeling die de Nederlandse overheid heeft ingesteld voor het terugbrengen van gestrande landgenoten. Het is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en overheid.