Nieuws/Binnenland
147740
Binnenland

In de loop van de dag op vrije voeten

Maggie wil toch terug naar huis

DEN HAAG - De weggelopen Amerikaanse tiener Maggie Lee (16) die vermist werd en zaterdag in Zwolle uit de trein werd geplukt, mag dinsdag de politiecel weer verlaten. Ze heeft aan het openbaar ministerie laten weten dat ze nu toch terug naar Amerika wil, nadat ze eerder had aangegeven dat ze helemaal niet gevonden wilde worden.

In overleg met de Raad voor de Kinderbescherming is nu tijdelijke opvang voor haar geregeld en wordt bekeken hoe zij zo snel mogelijk en met de juiste begeleiding terug kan keren naar de Verenigde Staten.

De tiener was een aantal weken vermist, nadat zij begin april met een ander paspoort dan haar eigen het vliegtuig naar Nederland had weten te pakken. Ze is vastgezet omdat ze op dat andere paspoort, waarschijnlijk die van haar jongere zusje, het land is binnengekomen. Dat onderzoek loopt nog. Maggie Lee hoeft daarvoor niet in Nederland te blijven.

ZIE OOK: Vader Maggie woedend op luchthavens en Maggie wil niet naar huis

Het meisje, afkomstig uit Clarksville in Tennessee, verbleef in Nederland op een aantal adressen. Ze werd zaterdag na tips teruggevonden op het station in Zwolle.

Haar moeder was naar Nederland gekomen om haar te zoeken.