Nieuws/Binnenland
147788
Binnenland

Ook het ov staat stil bij Dodenherdenking

DEN HAAG - Treinen, trams, metro’s en bussen staan donderdag tijdens de Nationale Dodenherdenking om 20.00 uur twee minuten stil. Vervoersbedrijven als de NS, HTM, RET en Arriva willen reizigers zo de gelegenheid geven oorlogsslachtoffers te herdenken.

„Trambestuurders en buschauffeurs hebben bij ons opdracht gekregen om 20.00 uur twee minuten stilte in acht te nemen en de bus op een veilige locatie te zetten”, zegt een woordvoerder van vervoerder HTM. „Buschauffeurs is ook verzocht om de motor uit te zetten.”

Ook bij het Rotterdamse vervoersbedrijf RET staat donderdagavond gedurende twee minuten „alles stil”, al mag dat niet tot gevaarlijke situaties leiden. „Trams zorgen dat ze niet in de weg staan”, stelt een RET-woordvoerster. „En metro’s rijden door naar het station.”

Niet alleen op de weg en het spoor, maar ook op treinstations wordt stilgestaan bij de Dodenherdenking. Zo vinden volgens de NS herdenkingsbijeenkomsten plaats op stations in Alkmaar, Haarlem, Nijmegen, Arnhem Centraal, Den Haag Centraal en Amsterdam Centraal.