Nieuws/Binnenland
147976
Binnenland

Bevallend schaap blijkt poepend schaap

Niet het schaap uit het verhaal.

Niet het schaap uit het verhaal.

LOENERSLOOT - Een agent kreeg maandagmiddag een melding dat er een schaap aan het bevallen was in een weiland bij het Utrechtse dorp Loenersloot. Maar eenmaal ter plekke aangekomen bleek dat het schaap iets anders ter wereld had laten komen.

Niet het schaap uit het verhaal.

Niet het schaap uit het verhaal.

„De melder had namelijk gezien dat er een pootje uit de achterkant van het schaap stak”, aldus de agent op Facebook. „Ik was er helemaal klaar voor om het schaap te vinden en te helpen bij de bevalling.”

’Schaap had achterkant niet afgeveegd’

Een bevallend schaap trof de agent niet aan. Wel een ander schaap. „Ik heb mijn best gedaan maar er stond helaas alleen een schaap in de wei welke zijn achterkant niet had afgeveegd. Voor de zekerheid ben ik nog even langs de boer gereden en die vertelde mij dat er geen zwangere schapen in de wei liepen en het dus onmogelijk was.”

Hoewel de agent geen lammetje ter wereld hoefde te brengen, is de diender blij dat de politie werd ingeschakeld. „Ondanks dat er geen bevalling gaande was, wil ik de melder toch bedanken voor zijn scherpe blik. Bedankt voor de melding.”