Nieuws/Binnenland
1480509939
Binnenland

Ben Knapen schrijft verkiezingsprogramma CDA

DEN HAAG - Ben Knapen, fractievoorzitter in de Eerste Kamer, gaat het nieuwe verkiezingsprogramma van het CDA schrijven. Hij krijgt daarbij hulp van een team prominente en minder bekende mensen.

Zo gaan het kritische Kamerlid Pieter Omtzigt, opiniemaker Sywert van Lienden en de van televisie bekende boerin Eline Vedder meeschrijven. Van Lienden treedt voor het eerst naar buiten als nieuw gezicht bij de christendemocraten.

Ook Hein Schumacher (CEO Friesland Campina), hoogleraar straf- en strafprocesrecht Marianne Hirsch Ballin (dochter van oud-minister Ernst Hirsch Ballin), Carel Stolker (rector magnificus Universiteit Leiden), gedeputeerde en oud-Kamerlid Hanke Bruins Slot en Cecile Heemels (partner bij Ernst & Young) werken mee aan de nieuwe leidraad richting de stembusgang.

Het vorige verkiezingsprogramma werd geschreven onder leiding van Wopke Hoektstra, thans een van de kroonprinsen voor het CDA-lijsttrekkerschap. Het CDA presenteert het conceptverkiezingsprogramma eind oktober. De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn in maart 2021.