Nieuws/Binnenland
1483654
Binnenland

Eindhovense kramen in brand gestoken

Gedupeerde oliebollenbakker gered door collega

EINDHOVEN - UPDATE - Oliebollenbakker Marco Vlemmix uit Eindhoven voelde de grond onder zich wegzakken toen hij ontdekte dat zijn kraam in de nacht van donderdag op vrijdag juist tijdens zijn topverkoopdagen afbrandde. Maar hij liet het er niet bij zitten. Een collega leende hem een wagen, waardoor hij de financiële schade kan beperken.

Vol ongeloof liep de 48-jarige Bredanaar vrijdagochtend rondom zijn kraam, die aan de Eindhovense Tongelresestraat staat. Hij trof een uitgebrande bende, waar geen oliebol meer in te bakken was. En dat net voor de jaarwisseling, de drukste periode van het jaar voor een oliebollenbakker. “Ik dacht: wat is hier gebeurd, hoe kan dit? De hulpdiensten waren vannacht al bij de brand geweest, maar konden mij toen niet bereiken. Vanochtend vertelden ze mij dat er vermoedelijk sprake is van brandstichting.” Vlemmix heeft geen idee wie de dader is. “Ik heb geen vijanden, nooit woorden met iemand gehad. Ik denk dat het baldadigheid is geweest, pure pech.”

Oplossing

Hij ging direct op zoek naar een oplossing. In de laatste dagen voor de jaarwisseling verkoopt Vlemmix voor duizenden euro’s aan oliebollen en andere deegwaren, die hij niet kan missen. Dat zorgt namelijk voor een potje waar de zelfstandig ondernemer de rest van het jaar van profiteert. “Ik wil in ieder geval mijn vaste klanten kunnen bedienen. Gelukkig heb ik een bereidwillige collega gevonden, die mij een kraam met apparatuur leent. Daardoor kan ik zaterdagochtend weer open.” Dat voelt als een toegeworpen reddingsboei. “Ik vind dat echt super van die collega, heb daar eigenlijk geen woorden voor.”

Nog een brand

Naast de brand in de oliebollenkraam van Vlemmix, heeft er in de nacht van donderdag op vrijdag ook brand gewoed in een andere kraam in Eindhoven. Ook daar gaat de politie uit van brandstichting. Het ging om een kraam aan het Nederlandplein, die omstreeks dezelfde tijd als de kraam van Vlemmix in brand stond. Deze oliebollenbakker kwam er echter beter van af: de kraam had alleen aan de achterkant brandschade en kon gewoon open.

De politie roept getuigen op zich te melden, in de hoop de dader(s) te vinden.