Nieuws/Binnenland
1486624463
Binnenland

Reiziger uit Nederland verplicht 14 dagen in quarantaine in VK

LONDEN - Reizigers uit Nederland en meerdere andere landen moeten vanaf zaterdag verplicht veertien dagen in zelfisolatie als ze naar het Verenigd Koninkrijk reizen.

Dat maakte minister van Transport Grant Shapps bekend. „Uit data blijkt dat we Frankrijk, Nederland, Monaco, Malta, de Turks- en Caicoseilanden en Aruba moeten verwijderen van onze doorreis lijst om de besmettingsgraad laag te houden”, zo laat Shapps via Twitter weten. „Als u zaterdag na 04:00 uur (05:00 Nederlandse tijd) vanaf deze bestemmingen arriveert in het VK, moet u veertien dagen in zelfisolatie”, waarschuwde hij.

Het besluit heeft vermoedelijk tot gevolg dat Britten die nu vakantie vieren in Frankrijk massaal terugkeren om de quarantaineplicht te ontlopen. Er bevinden zich naar schatting een half miljoen Britse toeristen in dat land. De Britse regering besloot eind vorige maand ook al dat reizigers uit het populaire vakantieland Spanje twee weken in zelfisolatie moeten, tot chagrijn van de Spaanse regering.

Het Verenigd Koninkrijk behoort tot de landen die wereldwijd het zwaarst zijn getroffen door de pandemie. Bij ruim 315.000 mensen is vastgesteld dat ze het virus hebben opgelopen en meer dan 41.000 patiënten zijn overleden.