Nieuws/Binnenland
1487038
Binnenland

Buren bij brand omgekomen kinderen starten crowdfunding

EMMEN - Achterbuurman Jan Jeuring die als een van de eersten bij de brand in de woning aan de Laan van Marel in Emmen was, is samen met zijn vrouw een crowdfundig gestart om geld in te zamelen voor de ouders van de overleden kinderen van 5 en 6 jaar oud.

De twee kinderen kwamen vanochtend vroeg om bij een woningbrand. De ouders zijn overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeren niet in levensgevaar.

Inzamelingsactie

Jan en zijn vrouw Claudia zijn zaterdag een crowdfundingdactie gestart. De schok in de buurt is groot en iedereen leeft enorm mee. Binnen korte tijd zijn er al ruim 40 donaties binnengekomen op de actiepagina.

Geschreeuw

„Ik hoorde ineens geschreeuw om hulp”, vertelt een zichtbaar aangeslagen Jan, die net de lijkwagen zag wegrijden. Jan sprintte naar beneden, trok zijn schoenen aan en ging naar de plek waar het geschreeuw vandaan kwam. Mede-buurtbewoner Dennis kwam ook aangesneld en trapte de tuindeur bij de brandende woning in.

Ze zagen de moeder van de twee kindjes ontredderd in de tuin staan. „Mijn kinderen!”, riep ze. „Dat ging door merg en been”, zegt Jan. „De kinderen hadden geen schijn van kans.” De vader, werkzaam bij de gemeentelijke plantsoendienst, stond voor het huis. „In zijn pyjama”, zegt Claudia. „Hij riep om zijn kinderen. Hij had een wezenloze blik in zijn ogen.”