Nieuws/Binnenland
1487084933
Binnenland

Vijfde slachtoffer met schotwond meldt zich bij de Rotterdamse politie

Rotterdam - Een vijfde vermeend slachtoffer met een schotwond die hij of zij zou hebben opgelopen tijdens de rellen in Rotterdam vrijdagavond heeft zich gemeld bij een politiebureau. Dat meldt de politie op Twitter. De Rijksrecherche gaat onderzoeken of de verwonding het gevolg was van een kogel afkomstig uit een politiewapen.

Dat meldt de politie op Twitter. Bij een demonstratie tegen aangekondigde coronamaatregelen braken vrijdagavond ongeregeldheden uit in Rotterdam. Daarbij werden onder meer zwaar vuurwerk en stenen gegooid naar hulpverleners. Een brandweerteam dat uitrukte om een brandende politieauto te blussen werd belaagd en moest vluchten.

Veldslag

Een protest tegen het 2G-beleid ontaardde vrijdag op de Rotterdamse Coolsingel in een ware veldslag. De politie verrichtte 49 arrestaties. De politie schoot gericht op enkele relschoppers toen de demonstratie uit de hand liep. Mogelijk vier mensen zijn geraakt door kogels, de Rijksrecherche onderzoekt of het gaat om politiekogels. Er vielen meerdere gewonden, waaronder agenten.