Nieuws/Binnenland
148959353
Binnenland

Wapens en arrestaties bij inval woonwagenkamp Maarheeze

Maarheeze - De doorzoeking van een woonwagenkamp in het Brabantse Maarheeze heeft geleid tot zes aanhoudingen. Ook zijn er drie vuurwapens gevonden. De zoektocht is afgelopen. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Vrijdagochtend vroeg viel de politie het woonwagenkamp binnen op zoek naar verboden wapens. Recent was via een tip binnengekomen dat bewoners van het kamp aan De Vinnen (vuur)wapens zouden hebben.

De inval ging vrijdag rond 07.00 uur van start. Met behulp van een peloton van de mobiele eenheid werd het kamp afgesloten. In totaal zijn er rond de 100 medewerkers van politie en OM ingezet voor deze actie.

Alle woonwagens zijn doorzocht. Ook het terrein rondom de wagens en het kamp werd doorzocht, aldus de politie. Bij de actie zijn speurhonden ingezet.

Veel mensen ingezet

De politie stelt dat veel mensen worden ingeschakeld om het zoekwerk te vergemakkelijken. De grote inzet heeft ook te maken met de coronamaatregelen. „Door de geldende maatregelen worden ook wij gedwongen om bijvoorbeeld met meer voertuigen te rijden dan normaal. Alleen op die manier kunnen we ons houden aan de geldende regels voor bijvoorbeeld afstand houden.”

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd