Nieuws/Binnenland

In Tilburg slechts 13 euro per uur

Uurtje bowlen het duurst in Nijmegen

Hollandse Hoogte

Voor een uurtje bowlen in de grote stad ben je het duurst uit in Nijmegen, Haarlem en Utrecht. Dat blijkt uit een inventarisatie van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. Voor een uurtje bowlen betaal je in Nederland gemiddeld 22 euro.

Hollandse Hoogte

De bowlingbanen in Overijssel en Noord-Brabant hanteren van alle provincies met circa 21 euro de laagste prijzen om te bowlen. Met zo'n 25 euro voor één uurtje bowlen zijn Flevoland en Utrecht duurste provincies.

ZIE OOK: Eerste date? Ga bowlen!

Van de grote steden hanteert Tilburg de laagste prijzen om te bowlen, hier ben je na een uur ballen gooien slechts 13 euro armer. In Nijmegen, Haarlem en Utrecht betaal je ruim het dubbele: 27 euro.

Het overzicht is ook in een groot scherm te bekijken.

1 bowlingbaan per 10.000 Nederlanders

Nederland telt in 2017 197 bowlingcentra met in totaal 1734 bowlingbanen. Uit het onderzoek blijkt dat er op elke honderdduizend Nederlanders zo’n tien bowlingbanen zijn. Zuid-Holland telt met 35 bowlingcentra in absolute zin de meeste bedrijven en heeft tevens de meeste bowlingbanen: 362. De provincie Zeeland beschikt met 16,8 banen per 100 duizend inwoners relatief gezien over de meeste banen. In de provincies Utrecht en Overijssel vind je relatief gezien de minste bowlingbanen: circa 9 per 100 duizend inwoners.

Van de 22 grote steden telt Rotterdam de meeste bowlingcentra (5) en bowlingbanen (50). Er zijn 11 steden met één bowlingcentrum, Maastricht heeft als enige grote stad geen bowlingcentrum. Zoetermeer beschikt met 29 banen per honderdduizend inwoners over het grootste aanbod. In totaal telt de gemeente 36 banen. Na Maastricht, dat geen bowlingcentrum heeft, is het aanbod in Zwolle met 3,2 bowlingbanen per honderdduizend inwoners en een totaal van 4 banen het laagst.

Bekijk meer van