Nieuws/Binnenland
149062
Binnenland

Vijfde voertuig uitgebrand in korte tijd

Gezin geteisterd door autobranden

Geldrop - Voor de vijfde keer in korte tijd is een auto van een gezin in het Brabantse Geldrop in brand gestoken. In de nacht van dinsdag op woensdag was het de bestelbus van Mwansiti Cornelissen die in vlammen opging.

Het voertuig stond op dezelfde plek waar vorige week een auto uitbrandde. Rond 01.30 uur rukte de brandweer dinsdagnacht uit voor de brand aan de Goorstraat. Er kon niet voorkomen worden dat de bus in vlammen opging.

De politie sluit brandstichting niet uit. Er wordt onderzoek gedaan en gekeken of er een verband is tussen de reeks autobranden.

’Slapeloze nachten’

Volgens Mwansiti Cornelissen is er geen sprake meer van toeval. Aan Omroep Brabant liet ze eerder weten dat ze niet snapt waarom haar gezin steeds de dupe is. „Dit zorgt voor slapeloze nachten.”

Bij het huis hangt een camera. Beelden van de vorige autobrand zijn aan de politie gegeven. Daarop was te zien hoe twee personen haar auto bewust lijken uit te zoeken en vervolgens in brand steken. Het is nog niet duidelijk of de brand van dinsdagnacht ook op camera is vastgelegd.