Nieuws
149069
Nieuws

Microsoft brengt Surface Laptop uit

REDMOND - Microsoft gaat de Surface-lijn uitbreiden met een nieuwe laptop. De Surface Laptop, zoals het apparaat niet geheel verrassend heet, heeft een 13,5 inch touchscreen en heeft een instapprijs van 1149 euro. Het is nog niet bekend wat het apparaat in Nederland moet gaan kosten.

Wat qua design opvalt, is dat Microsoft goed naar de MacBook Air van Apple heeft gekeken, maar het bedrijf heeft er wel een 'echt' Surface-product van gemaakt. Zo is het toetsenbord bekleed met een stoflaag. Dat zagen we eerder bij het toetsenbord van de Surface Pro-tablet. Wie qua kleur wat anders wil dan aluminiumgrijs, heeft mazzel. De Surface Laptop komt ook in het blauw, rood en goud op de markt. Wil je meer rekenkracht dan de Intel Core i5-processor uit het instapmodel? Er kan ook voor een i7 gekozen worden en ook qua geheugen zijn andere configuraties mogelijk dan de 4GB waar het goedkoopste model mee is uitgerust. Dat alles heeft natuurlijk wel gevolgen voor de prijs. Wie de meeste complete Surface Laptop wenst, moet rekening houden met een prijskaartje van 2499 euro.

De Surface Laptop komt aanvankelijk met Windows 10 S, een speciale versie van Windows die is ontwikkeld voor onderwijsdoeleinden. Wie liever een wat meer complete versie van het besturingssysteem heeft, kan Windows 10 S updaten naar Windows 10 Pro.

In juni moet de Surface Laptop in Nederland te verkrijgen zijn, maar daarbij moet worden aangemerkt dat alleen de aluminiumgrijze uitvoering voorlopig de oversteek maakt naar ons land.