Nieuws
149094
Nieuws

Windows 10 S nieuwkomer in Windowsfamilie

REDMOND - Windows 10 Home en Windows 10 Pro krijgen er een broertje bij: Windows 10 S. Microsoft presenteerde de op het onderwijs gerichte editie van Windows dinsdag. De nieuwe Windowsvariant is volgens Microsoft sneller en veiliger en lijkt dan ook gemaakt te zijn om Chrome OS van Google te kunnen beconcurreren.

Op het eerste oog lijkt Windows 10 S een uitgeklede versie van 's werelds populairste besturingssysteem voor desktops en laptops. Het grote verschil met Windows 10 Home is dat je op S alleen apps kunt draaien die uit de Windows Store komen terwijl je in Home alle met Windows 10 compatibele applicaties kunt installeren. Het is niet voor het eerst dat Microsoft met een Windowsvariant komt die alleen kan putten uit de Windows Store. Windows RT deed dat eerder ook al. Overigens had dat toen te maken met de processors waarvoor RT was gemaakt.

Voor zakelijke gebruikers zal S sowieso niet erg interessant zijn. Voor hen heeft Microsoft Windows 10 Pro. Die versie ondersteunt zaken als remote desktop en Microsofts versleutelingstechniek BitLocker.