Nieuws/Buitenland
1492096306
Buitenland

Politie massaal op de been

Klopjacht op ’Rambo’: ’Hij loopt rond in Zwarte Woud met pijl en boog’

Oppenau - De Duitse politie is op zoek naar een man in legerkleding die zich verschanst in het Zwarte Woud en agenten van hun wapens heeft bestolen. Hij zou ook een pijl en boog dragen.

De politie is in groten getale uitgerukt. Boven het bos hangen helikopters.

De 31-jarige man zou agenten tijdens een controle van hun wapens hebben bestolen. „Op een manier die we nog niet hebben kunnen verklaren, is de man erin geslaagd de agenten hevig te bedreigen en zelfs te ontwapenen, voordat hij daar het bos in vluchtte”, laat de politie weten. Er waren vier dienders aanwezig.

Een politiewoordvoerder laat nog weten dat ’we er vanuit gaan dat hij de wapens van alle vier de agenten nu bij zich heeft’. Het gaat om zeker een mes en een vuurwapen.

’Blijf binnen’

Wat er precies is gebeurd, is niet helemaal duidelijk. Inmiddels heeft de politie een signalement afgegeven en foto’s verspreid. Het gaat om Yves Rausch. Zeker honderd agenten zijn op zoek naar de kalende man die door de krant BILD is omgedoopt tot ’woud-Rambo’.

Archieffoto ter illustratie.

Archieffoto ter illustratie.

Of de man een gevaar is voor zijn omgeving, is niet bevestigd, maar omwonenden van het Zwarte Woud zijn gesommeerd om binnen te blijven.

Bekende

De man heeft geen vaste woonplaats. Hij is eerder in aanraking geweest met politie, onder meer om overtreding van de wapenwet.

Na urenlang zoeken is Rausch zondagnacht nog niet gevonden.