Nieuws/Buitenland
1492214
Buitenland

Mysterie om nesten met eieren in zandbak schoolplein

Een volwassen Australische bruine slang.

Een volwassen Australische bruine slang.

Een vondst van 43 eieren bij een school in de Australische staat New South Wales houdt natuurbeheerders in de greep. Vooral omdat zij vermoeden dat het gaat om de eieren van een zeer giftige slang.

Een volwassen Australische bruine slang.

Een volwassen Australische bruine slang.

Op sociale media begonnen slangenkenners al snel te speculeren over de herkomst van de eieren, die door een groepje kinderen werd gevonden. Verschillende mensen opperen dat het gaat om de Australische bruine slang, één van de gevaarlijkste gifslangen.

„Er leven veel van deze slangen in dit gebied”, legt kenner Rod Miller uit, die de eieren kwam inspecteren. „En toen ik een lamp op de eieren scheen, zag ik een klein slangetje in een ei zitten”, aldus Miller volgens The Guardian.

Toch vragen andere experts zich af of slangen hun eieren wel op die manier in het zand kunnen begraven. Zij denken dat het ’water dragons’ moeten zijn, die we in het Nederlands de Australische wateragame noemen - een type hagedis. Die leggen in het algemeen meer eieren en begraven die in het zand, in tegenstelling tot slangen.

Een Australische wateragame.

Een Australische wateragame.

Welke reptielen er uiteindelijk uit de eieren komen, zal de tijd leren. De kinderen hebben in elk geval weinig meegemaakt van alle commotie - die vieren momenteel lekker zomervakantie.